merita sa aplici vopsea decorativa de interior rezuco . amenajari interioare

Merita sa aplici vopsea decorativa de interior ?

20 ianuarie 2021

Ca si aplicatori, ne intalnim des cu aceasta intrebare, merita sau nu sa dam cu vopsea decorativa? Raspunsul meu este categoric da, se merita acest lucru. Insa cel mai bine am sa argumentez mai jos, care sunt avantajele si dezavantajele acestora, in folosirea acestora in amenajarile si finisajele de interior 

 

In primul rand, trebuie sa definim ce sunt aceste vopsele decorative de interior de care tot discutam: Vopseaua decorativă este un amestec de rășini, ingrediente minerale, pigmenți, aditivi si apă având ca scop să decoreze și să protejeze pereții, avand o perioada de exploatare mai mare decat vopselurile lavabile simple.

 

Cat este de rezistenta vopseaua decorativa ? 

 

Probabil, cel mai important argument pentru aceste tipuri de vopsele, este dat de faptul ca fiecare perete este unic.

Durata de viata sau de exploatare a unui perete decorat cu vopsea decorativa, este mult mai mare. Am intalnit pereti ce au fost aplicati in urma cu 20 de ani si in continuare aveau un aspect lucios si care nu te lasau sa banuii ca sunt aplicati cu peste 2 decenii in urma.Multi pot spune, ca oricum 20 de ani sunt foarte mult si in aceasta perioada se pot intampla multe. Este adevarat, insa daca de la bun inceput decorati cu atentie, si eventual cu un designer de interior profesionist, atunci pot sa garantez ca va veti simti bine, in aceea casa si nu veti simti nevoia sa faceti schimbari in acest timp.

 

Vopseaua decorativa se va mai purta in viitor ? 

Chiar am intalnit aceasta intrebare, insa raspunsul este simplu? Pentru ca acesti pereti, sunt personalizati, sa ti se potriveasca tie. Sa iti defineasca stilul casei in care tu te vei simti acasa.

 

Vopseaua decorativa este scumpa ?

Cred ca orice lucru de calitate, are atunci cand il cumperi un pret de achizitie mai mare, insa calculat la durata sa de viata, rezultatul este ca este cea mai ieftina metoda de amenajare a peretelui.In plus, nu este obligatoriu sa decorezi toti pereti din casa cu vopsea decorativa. Recomand clientilor sa decoreze un perete in fiecare camera, si Acela sa fie peretele de impact din incapere. Aici, putem vorbi de un perete in living, in dormitor, baie, etc.

 

Este sanatos sa am pereti cu vopsea decorativa in casa ?

Asa cum am spus de la inceput, aceste vopseluri de regula sunt pe baza de materiale naturale, minerale si var. Astfel peretii, prin natura acestor vopseluri, devin ele un strat protector antibacterian pentru perete.Pentru ca exista o gama larga de vopseluri decorative de interior, in viitor vom discuta in detaliu despre fiecare tip de vopsea decorativa existenta pe piata din Romania.

 

Pana atunci, va uram, amenajari deosebite si de calitate ! - Echipa Rezuco