Cum renovam o casa locuita de fumatori ?

29 octombrie 2021

 In apartamentele in care se fumeaza in mod regulat si intens pentru o perioada lunga de timp, stratul de nicotina se va aseza pe suprafete si va patrunde in vopseaua de pe pereti si chiar tapetul de pe acestia.

 

O simpla vopsire,zugravire sau curatare a peretilor cu solutii casnice, va da rezultate doar pentru o scurta perioada de timp, deoarece nicotina si urmele de fum sunt solubile in apa, ceea ce inseamna ca mirosul si galbaneala pot revenii treptat la suprafata.

 

De multe ori apar dispute intre chiriasi si propietari pe acest subiect sau chiar intre membri aceleiasi familii, chiriasul de buna credinta, fie spala peretii, fie zugraveste din nou crezand ca va disparea mirosul si petele de pe pereti, insa in scurt timp acestea reapar si chiar poate arata mai rau ca la inceput.

 

Solutii moderne pentru aceste probleme ar putea fi Vopselurile izolante cu efect de bariera printr-o emulsie sintetica. Acestea protejeaza mediul si climatul camerei, Insa ca orice alta vopsea de bariera, are dezavantajul ca afecteaza capacitatea peretelui de a regla climatul interior. Practic, nu lasa peretele sa respire, si acest fapt, este asociat cu un risc crescut de mucegai.  Cei care locuiesc intr-o astfel de casa, cu acest tip de vopseluri, trebuie sa isi ia masuri de precautie si intretinere prin incalzire si/ sau ventilare mai frecventa.

 

O alta solutie ce poate fi folosita cu success este folosirea dispozitivelor cu ozon. Aceste dispositive, descompun oxigenul continut in aer in ozon, care datorita efectului sau oxidant, poate neutraliza mirosurile definitiv. Tratamentul cu ozon ucide deasemenea germenii, bacterii urat mirositoare nu doar pe suprafetele peretilor ci si in locuri in care altfel ar fi greu sau imposibil de atins.

 

De asemenea mirosul trebuie indepartat si de pe covoare, in unele cazuri, este mai ieftin sa inlocuiesti covorul decat sa-l cureti, insa daca doresti o curatare a acestuia este recomandat sa faci acest lucru cu un aspirator profesional, de tipul celor care pulverizeaza apa impreuna cu agenti de curatare si apoi aspira din nou impreuna cu murdaria. In cazul unui parchet laminat, cea mai buna si sanatoasa varianta este inlocuirea acestuia.

 

Astfel cea mai ieftina si sanatoasa variant este sa nu mai fumezi in casa, nu doar ca vei putea zugravii mai rar, costul de intretinere va fi mai mic, insa vei avea si un aer sanatos si curat in casa.

 

Pentru alte intrebari legate de subiectul de mai sus sau pentru solicitari de oferta, va stam la dispozitie cu o echipa calificata.