Tavan Stucco Venetiano amenajari interioare rezuco Ce este Stucco Venetiano. Amenajari interioare

Ce este Stucco Venetiano ?

27 ianuarie 2021

Doriți să aveți pereți netezi și strălucitori în Living, in dormitor, sau oricare alta incapere? Vă terminați renovarea locuinței și doriți să adunati toate informațiile despre Stucco Venetiano?

In acest articol, veti gasii mai multe informatii utile pentru a intelege mai bine acest finisaj de perete decorativ si pentru a putea lua cea mai buna decizie potrivita dvs.

 

Primele lucrari de tencuiala venetiana, dateaza de acum 5000 de ani, si are ca origini Orientul Mijlociu. Cei din Venetia, au utilizat apoi aceasta tehnica fiind foarte rezistenta la umiditatea zonei.

 

 

In ciuda faptului ca tehnica este veche de 5000 de ani, aceasta inca este o vopsea decorativa de top, reuseste sa aibe in continuare multi admiratori datorita mai multor caracteristici care-l fac un produs unic.

 

Ce este Stucco venetiano ? - caracteristicile tehnice 

 

Cea mai importanta caracteristica la acest décor antic folosit mai ales pentru amenajarile si finisajele de interior  este faptul ca ofera suprafete complet netede, plane si mai ales lucioase, in acest fel reuseste sa sa ofere un stil rafinat si elegant, cu tonuri de culori fine.

In compozitia Stucului Venetian gasim, un amestec de mai multe minerale, var stins, calciu, aditivi si o pulbere de marmura, nesesizabila la prima vedere.  In trecut mesterii, isi realizau singuri compozitia , astazi datorita noilor tehnologii, gasim produsele gata de utilizare direct de pe raftul magazinelor.

 

O alta caracteristica foarte importanta a stucului venetian, este respirabilitatea si rezistenta la mucegai pe care o ofera peretelui aplicat cu stucco venetiano.

 

Intretinerea  peretelui aplicat cu vopsea decorative Stucco venetiano :

 

Fiecare producator, ofera solutii de intretinere a acestor tencuieli, si cel mai indicat este sa intrebati aplicatorul, daca acesta nu stie sa va raspunda, intrebati furnizorul.  De regula o intretinere corecta la acest tip de tencuiala , este ca la fiecare 2 ani, sa spalati peretii, cu un detergent special dizolvat in apa (acesti detergent pot fi gasiti la furnizorul de vopsea decorativa) si apoi, reaplicata ceara pentru un nou strat de protectie.

 

Pentru alte intrebari legate de subiectul Ce este Stucco Venetano sau solicitari de oferta, despre aceste tipuri de vopseluri decorative, va stam la dispozite cu o echipa calificata.