Tavan Stucco Venetiano amenajari interioare rezuco Ce este Stucco Venetiano. Amenajari interioare

Amenajări interioare sustenabile: Cum sa fi Eco-Friendly in propia locuință

13 ianuarie 2024

           Intr-o lume preocupata tot mai mult de sustenabilitate, amenjarile interioare pot juca un rol semnificativ in reducerea impactului asupra mediului. Acest articol exploreaza modalitati creative de a face ca locuinta ta sa fie mai eco-friendly, fara a renunta la stil sau confort. 


Pentru o amenajare Eco Ffiendly, in primul rand va trebuii sa alegem materiale prietenoase cu mediul. 

 

Vopseaua lavabila precum si culorile lavabilei folsite, pot fi eco-friendly.

 

De regula acestea sunt vopselurile lavabile pe baza de apa, care nu contin substante chimice nocive. Pentru a alege o astfel de vopsea mai usor, puteti verifica daca vopseaua are certificari care sa ateste nivel scazut sau 0 al substentelor chimice. In aceasta categorie se gasesc si vopselurile lavabile ce sunt destinate persoanelor alergice sau recomandate pentru camera copilului.  

Culorile recomandate in acest caz, care de asemenea pot contribuii la o atmosfera relaxanta, sunt culorile neutre si naturale precum: Alb, Negru, Gri, Bej, Ivoire, etc. 

 

 

Putem folosii materiale reciclabile si biodegradabile. 

 

La zidaria casei putem refolosii caramizi mai vechi, desigur este recomandat sa le folosim la compartimentari sau ca umplutura. 

La izolatia casei putem folosii lana de oaie, gasim firme care se ocupa si dezovolta acest produs in romania. 

Textilele din In, Bumbac si Lana sunt exemple de materiale din care pot face tesaturi si materiale durabile si biodegradabile. 

 

 

Reciclarea, in procesul de renovare 

 

Putem sorta si recicla materialele ramase si ambalajele materialelor folosite la renovarea casei sau la constructia acesteia, precum si la demolarile realizate in cadrul renovarilor si amenajarilor interioare. 

 

Mobila restaurata 

 

Poti sa cumperi si sa folosesti mobila vintage sau poti face chiar un proiect din asta, si sa faci singur restaurarea unor piese vechi de mobilier. Poti sa inveti sa restaurezi si sa vopsesti singur mobila veche, gasesti foarte multe tutoriale despre acest subiect pe youtube, de asemena poti sa gasesti pe facebook grupuri locale in care se doneaza sau se vand la preturi modice astfel de piese de mobilier. Piesele cele mai cautate pentru aceste proiecte sunt de regula fotolii, comode, oglinzi, masute de cafea, etc. Ca bonus la folosirea unor astfel de obiecte este istoria de care sunt insotite piesele respective.   

Poti sa faci proiecte simple si creative pentru a da o noua viata obiectelor vechi, precum ghivece si suporturi din materiale reciclate. 

 

 

Donarea mobilierului si obiectelor vechi. 

 

Prin donarea mobilierului vechi pe care nu doresti sa il mai folosesti, care consideri ca nu se mai potriveste in noul stil folosit in designul de interior, vei contribuii la economia circulara prin redistribuirea obiectelor. 

 

A amenaja casa intr-un mod eco-friendly, nu este doar o tendinta, ci si o necesitate in lupta noastra pentru protejarea mediului. Fiecare alegere pe care o facem in amenajarea locuintei poate contribuii la un impact pozitiv asupra planetei. Prin adoptarea unor practici sustenabile, putem creea nu doar spatii frumoase, ci si spatii responsabile din punct de vedere ecologic . 

 

 

Pentru mai multe informatii despre amenajari interioare sustenabile, echipa noastra va sta la dispozitie!

 

 

In speranta ca v-au fost utile informatiile de mai sus, va dorim amenajari deosebite si de calitate! - Echipa Rezuco.